O MAŠINAMA

Napisala Danka Đorđević

U proizvodnom pogonu SAVW smo krenuli korak po korak ka širenju i opremanju same proizvodnje, tako da kvalitet uvek bude na prvom mestu.

Prvo smo krenuli sa mašinama za sečenje materijala i varenje, a potom sa standardnim mašinama bez kojih ni jedna proizvodnja ne može da funkcioniše. To su univerzalni strugovi, glodalice, bušilice…
Kako se asortiman proizvedenih delova širio, u proizvodni pogon je morala doći i digitalna mašina za savijanje cevi. Tako je proizvodnja osposobljena za još veće mogućnosti proizvodnje opreme za Automatske perionice.

"Prvo smo krenuli sa mašinama za sečenje materijala i varenje, a potom sa standardnim mašinama bez kojih ni jedna proizvodnja ne može da funkcioniše."

Da bi se mogao obrađivati pločasti materijal, sledeći korak je bio nabavka hidrauličnih makaza za sečenje i hidraulična presa za savijanje pločastog materijala. Pošto je naš prvi cilj kvalitet i tačnost u serijskoj proizvodnji, hidrauličnu presu smo odabrali da bude CNC. Numerički upravljana presa može da ponovi bezbroj istih operacija a da svi urađeni komadi budu identični.

Nakon sve ove opreme nije se postavljalo pitnje šta je sledeće, to se već samo nametnulo. Vrhunac svakog ovakvog proizvodnog pogona je da se nabavi WaterJet. CNC kompjuterski upravljana mašina za sečenje materijala vodenim mlazom. Ova mašina može da seče bilo koji materijal: sunđer, tkaninu, plastiku, kamen pa i najotporniji materijal: prohrom. Ovim potezom je zaokružen jedan proizvodni ciklus, ali tu nećemo stati. Idemo dalje…

O MAŠINAMA

O MAŠINAMA U proizvodnom pogonu SAVW smo krenuli korak po korak ka širenju i opremanju same proizvodnje, tako da kvalitet uvek bude na prvom mestu.

Read More »